Semifinále a zápas o třetí místo

09.12.2012 12:31

                V semifinále nás čekal tým Starci na chmelu. První zápas jsme sehráli na domácím hřišti za vydatné podpory fanoušků, ale příliš se nám nedařilo a nakonec jsme byli rádi za remízu 3-3. Odvetu jsme sehráli na našem nejméně oblíbeném plastovém hřišti ve Dvoře Králové. Na toto utkání nás přijelo podpořit velké množství fanoušku a mohli jsme tak cítit skoro jako doma. Bohužel tento zápas jsme nezačali vůbec dobře a po chvilce jsme prohrávali 2-0. Před koncem poločasu jsme dostali výhodu penalty, míč si vzal David, ale k naší velké smůle trefil pouze tyč a soupeř z následného protiútoku přidal další branku. Naštěstí se nám podařilo ještě před poločasem snížit na 3-1. V druhé půli jsme sahali po dalších brankách, ale nedařilo se nám překonat výborně chytajícího brankáře. Když se nám konečně podařilo vstřelit branku a dotáhnout se opět na rozdíl jediné, soupeř opět prokázal své kvality a rychle nám vstřelil 2 branky a v závěru utkání přidal další a pojistil si tak vítězství 6-2 a postup do finále.

 Nás čekal tedy zápas o třetí místo s týmem HC Milan, tohoto soupeře jsme již v této sezóně 2x porazili a soupeř nám nevstřelil ani jedinou branku. Ale jak naschvál v den zápasu nám odpadlo několik opor našeho týmu v obranné řadě, pro zranění chyběl celou sezonu Marek Mach, před tímto utkáním se zranil Jindřich Jebavý, z pracovních důvodů nebyl Josef Novák a nedorazil ani Roman Wimmer a ještě k tomu David Pálinkáš nastoupil do zápasu s horečkami. Takže jsme ve velmi improvizované sestavě začali utkání o třetí místo. A nezačali jsme ho vůbec špatně, v polovině prvního poločasu vstřelil první branku Víťa, ale soupeři se po přímém kopu, při kterém jsme udělali chybu, podařilo vyrovnat a těsně před poločasem otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Do druhé půle jsme tam vstupovali za stavu 1-2. Soupeř ale začal druhý poločas lépe a zvýšil své vedení na 1-3. Nám se však podařilo po rychlých brankách Martina a Víťi srovnat na 3-3. Bohužel tento stav nevydržel dlouho, protože jsme se dopouštěli příliš mnoha chyb v obraně a soupeř jich dokonale využíval, ke konci zápasu už nám odešli i fyzické síly a my si přáli konec. Soupeř nás nakonec potupil a vyhrál 3-7 a obsadil tak 3. místo a na nás zbyla neslavná bramborová medaile.

                I přes neúspěch v posledním zápase to pro nás byla zatím nejlepší sezóna v KLMF a korunoval ji Víťa Šošovička, jenž získal korunu krále střelců pro tuto sezónu za 18 vstřelených branek, na 4. místě se umístil David Pálinkáš se 13 brankami a na 5. místě Martin Petr s 11 brankami.

                Také chceme poděkovat našim fanouškům za jejich přízeň a podporu na našich domácích i venkovních utkáních a doufáme, že se jim naše výkony líbily a nezanevřou tak na nás a budou nás podporovat i v další sezóně.