Prvních 5 kol letošní sezony

25.06.2013 20:45

Na začátku sezóny jsme byli nalosování do skupiny A s týmy FK Tesla, Manždírnice United, Lokomotiva Učko a FC Balon v Labi

 

V prvním letošním zápase jsme se představili na našem domácím hřišti proti nováčkovi soutěže FC Balon v Labi. Hned na začátku zápasu jsme řešili problém se sestavou, ve které nám chyběli dva důležití obránci a nejlepší střelec loňského ročníku ligy Víťa. Zápas jsme ale nezačali nejhůře a hra se přelévala z jednoho konce hřiště na druhý. Během prvních několika minut jsme si tak vypracovali několik slibných šancí, ale žádnou nevyužili. A tak nás potrestal soupeř, který se dostal k blízkosti naší branky, vystřelil a Honza si nešťastnou tečí srazil míč do vlastní branky.  Tato branka nakopla soupeřův tým a nás srazila do kolen. Soupeř ovládl běh zápasů a přidal další branku a poločas jsme tak prohrály 0-2. Do druhé půle jsme chtěli zlepšit náš výkon, hlavně i s příchodem Romana, ale soupeř hned v úvodu zvýšil své vedení z povedené akce. Pak už naštěstí pro nás dorazil i Martin a naše obrana byla kompletní a na našem výkonu to bylo znát. Brzo po jeho příchodu se prosadil David a snížil tak na 1-3. Soupeře jsme dostávaly pod tlak a snažili se přidat další branky. To se nám povedlo zhruba pět minut před koncem, kdy se trefil znovu David. Po této brance se však hra z obou stran velmi přitvrdila a po tvrdém zákroku na soupeře dostal žlutou kartu Fanda. A krátce poté soupeř ve snaze zasáhnout míč kopl do hlavy Jindru a viděl také žlutou kartu. Bohužel v závěrečných minutách jsme se nedokázali propracovat k většímu tlaku a soupeř nakonec vyhrál 2-3. Za nás se tedy trefil 2x David.

 

Ve druhém kole jsme vyrazila do Dvora k zápasu s týmem Manždírnice. Nad tímto soupeřem jsme ještě nikdy nezvítězili a chtěli jsme tak tuto statistiku změnit. Ale ze začátku jsme se déle dostávali do tempa a soupeř se tak po rychlé akci ujal vedení. Potom začal úřadovat David s Víťou, kteří si pohrávali s obranou soupeře. Nejdříve vyrovnal Víťa, poté nás do vedení dostal David a ke konci poločasu uzavřel poločasové skóre na 1-3 opět Víťa. Do druhého poločasu jsme vstoupili tlakem, ale branku se nám přidat nepovedlo a naopak soupeř dokázal snížit na rozdíl jediné branky. Z tohoto snížení jsme se naštěstí rychle oklepali a začali opět dávat góly. A v utkání jsme nakonec zvítězili 2-7, když se 4x trefil Víťa a 3x David.

 

V dalším utkání jsme nastoupili proti loňskému vítězi FK Tesla. A zápas jsme nezačali špatně. David nás dostal rychle do vedení. Ale soupeři se po chvilce podařilo srovnat a tak až ke konci poločasu se krásnou střelou prezentoval Jindra a zařídil nám tak poločasové vedení 1-2. Do druhé půle jsme vstoupili lépe a velmi aktivně a tvořili jsme si jednu šanci za druhou, které však končil buď zblokovány, vedle branky nebo na skvěle chytajícím brankáři soupeře. Poté však pro nás přišel velký šok, když soupeř pod tlakem vykopl balon z vlastní půlky a Kuba v bráně ho nedokázal chytit a srazil si ho za svá záda. Po tomto góle jako by se nám lepila smůla na paty. Míče nám odskakovaly, nedokázali jsme si pořádně přihrát nebo trefit soupeřovu branku. A pak přišel další smolný okamžik, Martin si s přehledem hlídal míč putující do autu, ten však na drnu poskočil dobrého půl metru a rovnou k nohám soupeřova útočníka, který dokázal rychle zareagovat a vstřelil branku. Do konce zápasu jsme se snažili s nepříjemným výsledkem něco udělat, to se nám však nedařilo i přesto, že jsme lépe kombinovali, byli více na míče a ve hře. A soupeř nás tak trestal z rychlých protiútoků, které naši obránci nedokázali zastavit a Kubovi propadly do sítě další dvě lehké střely. V tomto zápase evidentně Kuba neměl svůj den a ani našim útočníkům se nedařilo, z čehož nakonec vyplynula hořká porážka 5-2. Za náš tým se prosadil David a Jindra.

 

Ve čtvrtém hracím kole jsme měli volný los, takže jsme se znovu představili až v pátém kole na domácím hřišti proti týmu Lokomotiva Učko, který jsme nedokázali ještě nikdy porazit. Soupeř však měl evidentní problém se sestavou, jelikož přijel pouze v šesti lidech. My jsme však před tímto zápasem přišly o Víťu, kterému den před tím v zápase soupeř zlomil kotník a poničil vazy v kotníku, tímto Víťovi přejeme také brzké uzdravení.         Začátek zápasu nás nezachytil v dobré formě a soupeř se rychle ujal vedení 0-1. Po této brance jsme se rychle oklepaly a začali konečně hrát. Nejdříve srovnal svým prvním letošním gólem Roman a pak nás dostal do vedení David. Poté však naše koncentrace odpadla a soupeř se vrátil do zápasu a ke konci poločasu se mu podařilo vyrovnat. Naštěstí pro nás nám se závěrečným hvizdem po pěkné akci vrátil vedení Roman a poločas jsme tak vyhrály 3-2.  Do druhé půle jsme vstoupily aktivně a soupeře dostávaly pod tlak a také se na soupeři začala projevovat únava. Převzali jsme otěže zápasu a začali soupeře mačkat a střílet gól za gólem. Za zmínku stojí krásný gól, který vstřelil David hlavou po vynikajícím centru od Romana nebo branka při které si David pohrál se dvěma obránci soupeře a poté zakončil hezkou střelou ke vzdálenější tyči. Na posledních pět minut zasáhl do hry po více jak čtrnácti měsíční pauze způsobené zraněním i kapitán mužstva Marek, kterému po krásně akci Toma s Davidem, skvěle přihrál David před odkrytou branku a Marek tak oslavil svůj návrat do sestavy gólem a uzavřel tak konečné skóru zápasu na 10-2 a zpečetil první výhru nad tímto soupeřem. V tomto zápase se tedy prosadil Marek, 4x Roman a 5x David, který tak stáhl náskok vedoucího hráče v tabulce střelců a upevnil si druhou pozici s 11 zásahy.

Po první polovině tabulky se tak s šesti body dělíme o druhé místo s týmem Manždírnice a celkovým skóre 21-12.