Liga po prvních 6 kolech

12.07.2012 16:57

Tak jsme za první polovinou zápasů v základních skupinách. A naše skupina (Skupina B) je velmi vyrovnaná a postup v ní zatím nemá nikdo jistý. Náš tým se zatím představil v 6 utkáních, 3 jsme odehráli na hřištích soupeřů a 3 zápasy jsme odehráli na našem domácím hřišti ve Vlčicích. Na našem domácím hřišti jsme ještě nepoznali hořkost porážky a uhráli jsme na něm dva vítězné zápasy a jednu remízu, bohužel se nám nedaří přenést pohodu z domácího hřiště na hřiště soupeřů, kde jsme prohráli zatím všechny tři utkání.

První utkání na domácím hřišti jsme sehráli proti týmu FC Chmelsea, toto utkání jsme vyhráli 2-1 po hektickém závěru, když jsme v posledních pěti minutách otočili zápas a vyhráli po brankách Martina Petra a Víti Šošovičky, který za nás hraje první sezonu. V tomto utkání jsme v poločase prohrávali 0-1, ale celý zápas jsme podávali dobrý výkon a soupeře držel hlavně brankář, a když už jsme ho překonali tak pomohla branková konstrukce nebo šel míč těsně vedle. Ale nakonec jsme v posledních minutách dokázali zužitkovat náš tlak a zaslouženě jsme vyhráli.

V druhém domácím utkání jsme se postavily týmu HC Milan, ten skončil v loňském roce na třetím místě soutěže. S tímto soupeřem jsme odehráli dobrý zápas a v poločase jsme vedli 1-0 zásluhou Romana Wimmera. Do druhé půle jsme vstoupili opatrně a soupeře jsme nepouštěli do velkých šancí. A sami jsme se snažili nějaké vytvářet. Nakonec se nám podařilo přidat druhou branku, kterou vsítil Jindřich Jebavý. Přestálí jsme i závěrečný tlak soupeře a vyhráli 2-0 a Kuba Zikmunda si tak připsal první čisté konto.

Ve třetím a zatím posledním zápase jsme se utkali s do té doby vedoucím týmem tabulky FK Tesla. S tímto týmem jsme prohráli v prvním zápase 2-4 a chtěli jsme mu tak porážku oplatit. Ale zápas jsme nezačali vůbec dobře a brzo jsme po sporném gólu prohrávali, když se soupeř dostal s míčem za autovou čáru, nepřiznal to a pokračoval do naší otevřené obrany a v klidu skóroval, protože naši hráči čekali, že budeme rozehrávat aut, ale rozhodčí to nepostřehl a naše námitky nevzal v potaz a gól soupeři uznal. Bohužel chvilku na to se Martinovi nepodvedl odkop, když trefil do hlavy spoluhráče a míč se k naší smůle odrazil k soupeři, který pohodlně přidal druhou branku. Ke konci poločasu jsme si vytvořily tlak a tím i šance. Jednu se nám nakonec zásluhou Pepy Nováka podařilo proměnit a snížit tak na 1-2. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, ale zároveň jsme i přitvrdili hru a tři naši hráči si nakonec vysloužili žlutou kartu. Soupeř ale oplácel stejnou mincí a karty přibyli i na jeho straně. Zhruba deset minut před koncem zápasu se nám podařilo vyrovnat, když vyrovnávací gól vstřelil Martin. V závěru zápasu nám ale zatrnulo, když David přistrčil soupeře před vápnem naší branky, soupeř se dokutálel až do našeho pokutového území a rozhodčí k našemu úžasu odpískal pokutový kop pro soupeře. Faulovaný hráč si však šel ještě s Davidem nevybíravým způsobem vyřídit účty ohledně onoho faulu a vysloužil si po zásluze druhou žlutou kartu a tím červenou kartu a soupeř dohrával poslední zhruba tři minuty v oslabení. Pokutový kop, který se kopal proti naší brance, naštěstí střílející hráč neproměnil a nám se otevřela šance zápas ještě vyhrát proti oslabenému soupeři. Ale do konce zápasu nechybělo už moc času a nám se nepodařilo šanci využít a tak jsme remizovali 2-2.

Po šesti kolech našimi nejlepšími střelci jsou s 5 brankami Martin Petr a Víťa Šošovička, po třech brankách přidali David Pálinkáš a Roman Wimmer, dvě branky dal Pepa Novák a jednou se trefil Jindra Jebavý.

Po šesti kolech figurujeme na 5 místě tabulky se stejným bodovým ziskem jako 3. a 4. celek tabulky.

Do konce skupin nám zbývají 4 zápasy, ve kterých musíme uhrát co nejlepší výsledky, abychom měli šanci postoupit do vyřazovacích bojů play-off. Doufáme, že se nám to podaří a že naši Vlčičtí fanoušci, kteří nás konečně ve větším počtu přišli podpořit, na zatím poslední domácí zápas nás podpoří i v dalších utkáních.