KLMF 2013 6.-10. kolo

15.08.2013 12:49

                V šestém kole jsme vyrazili na naše nejméně oblíbené hřiště plast ve Strži ve Dvoře Králové, kde jsme se v odvetném utkání utkaly s týmem FC Balon v Labi. Na tomto hřišti jsme ještě nikdy nezvítězili a doufali jsme, že se nám to povede nyní.

               Do utkání jsme nevstoupili špatně a po počáteční nervozitě jsme se dostali do hry a podařilo se nám zásluhou Davida vstřelit vedoucí branku. Soupeř se pokoušel o rychle vyrovnání, ale naštěstí nás v brance podržel Jindra. Ke konci poločasu přidal David druhou branku a my jsme poločas vyhráli 0-2 o poločase soupeř vystřídal brankáře, což se vzápětí ukázalo jako dobré střídání. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a soupeře zatlačili, ale od další branky ho zachránil brankář. Poté se hra vyrovnala a hrálo se spíše ve středu hřiště. Z toho jsme se dostali k několika slušným šancím do otevřené obrany, ale nejdřív neprostřelil ve velké šanci brankáře David a poté Martin sám před brankou hlavičkoval pouze do tyče. Tyto šance nás vybudili a my na chvíli zapomněli na obranu a soupeř nás hned potrestal a vstřelil kontaktní gól. Tato branka soupeře nabudila a sevřel nás před naší brankou a my jsme jen odkopávali balony a doufali v konec zápasu. Bohužel chvilku před koncem zápasu jsme udělali další hrubku v obraně a soupeři se povedlo vyrovnat. Zápas skončil 2-2 a my opět nedokázali vyhrát na tomto hřišti.

 

               Další zápas jsme sehráli doma proti ManŽdírnici United.

               Do zápasu jsme nevstoupili špatně a soupeře jsme ze začátku přehrávali, což vedlo k naší první brance, kterou vstřelil Víťa. Bohužel pak jsme úplně vypadli z tempa a začali se hádat mezi sebou a s rozhodčím, který očividně neměl zápas pod kontrolou a kolikrát ani nevěděl, která bije a co je faul a co ne a dělal tak spoustu chyb, které ovlivnili hru obou týmů. Soupeři se tak povedlo brzy vyrovnat a do vedení se dostal po chybě rozhodčího, který jej nechal rozehrát z úplně jiného místa, než kde došlo k přestupku a soupeř toho dokázal využít, nutno však podotknout že standartní situaci soupeř zahrál skvěle a naši obránci na ni nestačili zareagovat. Poté rozhodčí ve vápně přehlédl evidentní hru rukou soupeřova obránce a ze všech fanoušků a hráčů byl snad jediný, kdo ji neviděl. Do konce poločasu se soupeři podařilo přidat další branku a rozhodčí stačil Davidovi ještě jednu neuznat. Druhý poločas jsme začali stejně špatně, jako jsme skončili první a soupeř nás dostával pod tlak. Poté zaúřadoval znovu rozhodčí, když proti nám odpískal penaltu, před kterou Čaky skluzem na hranici vápna nejprve odkopl útočícímu hráči balón a ten přes něj následně přepadl. Jindra dokázal penaltu chytit, ale k naší smůle ji vyrazil pouze zpátky k noze soupeře, který už napodruhé dokázal Jindru prostřelit. Chvilku nato se nám podařilo snížit, když se prosadil Martin, ale soupeř dokázal hned reagovat a po hrubce v naší obraně vstřelit další branku. Pustili jsme se do posledního zoufalého tlaku, ze kterého jsme dokázal Víťa vstřelit ještě jednu branku. Ale to už bylo vše a my doma prohráli před zhruba 45 fanoušky, největší letošní návštěvou 3-5.

 

               V předposlední kole jsme se utkali doma s loňským mistrem FK Tesla, který přijel v hojném počtu, ale měl ten den za sebou již jeden zápas a my cítili velkou šanci odčinit tak předchozí prohru.

               Do zápasu jsme vstoupili aktivně a tvořili hru, ale soupeře vždy zachránil vynikající brankář. Ke konci poločasu se rozehrál i soupeř a dostal nás pod velký tlak a my mohli děkovat Jindrovi, že pochytal všechny střely. Poločas tak skončili 0-0. Ze začátku druhé půle se hrálo především ve středu hřiště, z čehož jsme dokázali těžit a získávat převahu, tu proměnil v první gól zápasu Roman a chvilku na to se poprvé v sezóně prosadil i Tomáš. Ke konci zápasu nás soupeř dostal pod tlak a Jindra nás podržel a vychytal tak čisté konto a my vyhráli 2-0 a připravili tak pro tým FK Tesla první prohru v této sezóně a celkem i po 11 zápas bez porážky. A nás tato výhra posunula do play-off.

 

               V posledním kole jsme se měli utkat s týmem Lokomotiva Učko, který již neměl šanci na postup a měl problém se sejít a tak byl po vzájemné dohodě tento zápas kontumován v náš prospěch.

 

Po základní části jsme se tak umístili se 13 body na 2. místě ve skupině za týmem FK Tesla s celkovým skóre 31:19 což z nás dělá třetí nejlepší tým, co se vstřelených gólů týče a čtvrtý nejlepší v obdržených gólech. Náš nejlepší střelec v základní části a celkově druhý nejlepší v soutěži byl David Pálinkáš se 13 zásahy, za ním je s 6 zásahy Víťa Šošovička a s 5 zásahy Roman Wimmer, po jedné brance přidali ještě Martin Petr, Jindřich Jebavý, Tomáš Sedláček a Marek Mach.

 

Ve čtvrtfinále play-off narazíme stejně jako loni na tým FC 4Promile.