KLMF 2011

20.10.2011 13:05

V letošním roce jsme se s FK Vlčice již potřetí zúčastnili Královedvorské ligy malého fotbalu (KLMF). Byli jsme nalosováni do skupiny B s týmy HC Milan, ManŽdírnice United, FC Chmelsea, Lokomotiva Účko a FC HC, přičemž Lokomotiva Účko skončila v loňské sezóně na druhé příčce a tým FC HC celou soutěž vyhrál. Byla to těžká skupina a naším cílem byl postup do play-off.

                Soutěž jsme začali velmi dobře a první utkání proti týmu FC Chmelsea jsme vyhráli 6 – 0 a poprvé v soutěži jsme udrželi i čisté konto. Další zápas jsme měli s týmem Lokomotiva Účko, v tomto utkání jsme dlouho sahali po bodech, ale nakonec jsme prohráli 1 – 3. Dále nás čekal náš největší konkurent o postupové příčky do play-off a to tým HC Milan, utkání jsme zvládli a vyhráli jsme 5 – 3. Poté jsme těsně prohráli s týmem ManŽdírnice United 2 -3 a kontumačně vyhráli nad FC HC 3 – 0. K postupové jistotě jsme potřebovali zvládnout zápas s týmem FC Chmelsea a ten jsme vyhráli 5 – 1 a měli jsme tak po 6 kolech jistý postup. Bohužel, pak přišli prázdniny a o těch se nám tradičně nedaří a všechny zbývající zápasy jsme prohráli a do play-off jsme tak postoupily ze čtvrtého místa.

                V první kole play-off jsme se utkali s týmem Starci na chmelu, vyhrál skupinu A, s jediným prohraným zápasem. Do prvního zápasu jsme dali všechno a o poločase jsme vedli 3 – 1. Do druhého poločasu jsme vstoupili také velmi aktivně, soupeře držel ve hře výtečný brankář a nám se nedařilo přidat další branky, nakonec soupeř snížil a my vyhráli 3 – 2. Do odvety jsme šli s hubeným jednobrankovým náskokem. V odvetném utkání jsme nezačali dobře a brzo jsme prohrávali 0 – 1 a tímto výsledkem skončil i první poločas. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně, ale všechny naše střely pochytal brankář nebo skončily na brankové konstrukci. Soupeři se pak podařilo vymanit z tlaku a z první šance ve druhém poločase přidal druhou branku. Jak se blížil konec zápasu, nezbývalo nám nic jiného než hrát na absolutní riziko, branku jsme v tomto utkání nedokázali vstřelit a soupeř t v závěru utkání pečetil své vítězství třetí brankou a my prohráli 0 – 3. Bylo nám jasné, že budeme hrát nejlépe o 5. místo, jako v loňské sezóně.

                Naším prvním soupeřem měl být tým ManŽdírnice United, ale ten obě utkání kontumoval v náš prospěch. A nás tak čekal zápas o 5-6. místo s týmem Lokomotiva Účko. Na toto utkání jsme se sešli v malém počtu a odehráli jsme ho skoro za tmy. Začátek utkání nám však vyšel nádherně a my rychle vedli 2 – 0, přestalo se nám dařit a soupeř převzal otěže zápasu a začal dávat jednu branku za druhou a my nakonec prohráli 2 – 6.

Obsadili jsme tak 6. místo jako v loňském roce. V této sezóně se za nás střelecky prosadili jen tři hráči a to David Pálinkáš, který vstřelil 12 branek a skončil tak v soutěži o nejlepšího střelce na celkovém 4. místě, druhým střelcem byl Martin Petr, který dal 9 branek a umístil se na 6. místě a třetím Roman Wimmer, který dal 6 branek a umístil se na 11. místě.

Do příští sezóny chceme posílit naše mužstvo. A domluvit s vedením KLMF, abychom mohli hrát domácí zápasy na již opraveném hřišti u nás ve Vlčicích.