KLMF 2017

12.09.2017 13:07

FK Vlčice mistrem KLMF 2017

Tým FK Vlčice se v letošním roce stal mistrem 11. ročníku Královedvorské ligy malého fotbalu.

Za FK Vlčice letos hráli Roman Wimmer, Marek Mach, Jan Trávníček, David Pálinkáš, Vít Šošovička, František Petr, Martin Petr, Nikolas Mucudis, Marek Mucudis, Patrik Havlík, Milan Procinger, David Šauer, Jan Švejdar, Jaroslav Petr a Matůš Kováč.

Na začátku sezóny jsme byli vylosováni do skupiny B, která se jevila jako těžší skupina, jelikož jsme v ní narazili na dva týmy, které v loňské sezóně skončily na medailových příčkách a dva vložené zápasy jsme ještě sehráli proti týmu Lokomotiva Učko ze skupiny A.

 

V prvním kole na domácím hřišti jsme narazili na loňského finalistu Milani na chmelu. Zápas se nám povedl a my jsme slavili první vítězství proti těžkému soupeři 4:1. V dalších zápasech jsme pokračovali v dobrých výkonech a přidávali vítězné zápasy. Odveta s Milani na chmelu 10:3. Zápasy s dalšími týmy: proti Melody Boys výhry 3:2 a 10:4, AC Sparta Podharť výhry 11:6 a 12:5, Lokomotiva Učko výhry 5:3 a 6:2, Kousci Laušmanovi 2:0 a 3:0.

Naši skupinu jsme vyhráli bez ztráty bodu.  A postoupili jsme tak do play-off, kde jsme se utkali v prvním kole s týmem, který skončil ve skupině A na 4. místě.

Čtvrfinále jsme odehráli proti týmu Piškotky Doubravice.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili na domácím hřišti a přesto, že se nám zápas vůbec nedařil, se nám podařilo vyhrát 4:2 po brankách Davida, Nikolase, Romana a Patrika. Odvetu zápasu jsme již zvládli lépe a výhrali pohodlně 11:4, když se trefil 6x David P. , 2x David Š. , 2x Víťa a jednou Patrik.

V semifinále jsme narazili na tým Milani na chmelu, s kterým jsme hráli již ve skupině.

První zápas jsme odehráli na domácím hřišti a po slabší první půli nakonec slavili vítězství 7:0, když se prosadili 3x Víťa, 2x David P., Nikolas a Marek. Do odvety jsme nastoupili v klidu s velkým náskokem z prvního zápasu a vyhráli jsme i odvetu 7:3. Góly dávali 3x Víťa, 2x Patrik, Roman a David P.

K finálovému zápasu jsme nastoupili 10. 9. od 17h na fotbalovém hřišti v Kocbeři proti týmu ManŽdírnice United - obhájcům titulu z loňského roku a týmu, který vyhrál ligu 3x za poslední čtyři roky. Bylo to poprvé v historii ligy, kdy se do finále neprobojoval žádný tým ze Dvora Králové nad Labem.

 

Na finálový zápas jsme se sešli v sestavě Jan Švejdar, Roman Wimmer, Nikolas Mucudis, Vít Šošovička, David Pálinkáš, Patrik Havlík, Marek Mach a Jan Trávníček.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný, ale po pár minutách se nám podařilo vstřelit první branku a poté se začal hrát útočný fotbal, který nám více vyhovoval, a my jsme přidávali další branky a soupeřovy šance pochytal Honza Švejdar. První poločas jsme vyhráli 6:1, za bouřlivého povzbuzování několika fanoušků, kteří nás přijeli podpořit na tento zápas.

Druhý poločas jsme začali laxně a nemohli jsme se dlouho dostat do tempa, soupeři se podařilo brzy snížit na rozdíl tří branek. Naštěstí nás to probralo a začali jsme zase lépe hrát a bránit. A do konce zápasu jsme již soupeři nepovolili dostat se blíž jak na rozdíl tří branek. Po závěrečném hvizdu jsme tak mohli slavit první mistrovský titul v KLMF po výhře 10:6, když se prosadili 3x Víťa, 3x David, Patrik, Nikolas, Marek a Roman.

Za tuto sezónu jsme nastoupili k patnácti zápasům a všechny jsme vyhráli. Naším nejúspěšnějším střelcem v sezóně byl Víťa Šošovička, který dal 34 branek a koruna krále střelců mu utekla až poslední den, když v zápase o 3. místo hráč z týmu Kousci Laušmanovi dal více branek než Víťa. David Pálinkáš vstřelil 22 branek a stal se třetím nejúspěšnějším střelcem ligy, 16 branek přidal Patrik Havlík, 14 gólů vstřelil Roman Wimmer, 8 branek Nikolas Mucudis, 4 branky David Šauer, 3 branky Marek Mach a jednou se trefil Milan Procinger.

Závěrem bychom chtěli poděkovat fanouškům, kteří nás podporovali na domácích zápasech a jeli nás podpořit i na finálový zápas. A také OÚ Vlčice za podporu našeho klubu a údržbu hřiště.